Choď na obsah Choď na menu
 


Novinky

19.5.

Milí rodičia!

Dnes som deťom písala do žiackej knižky, aby priniesli peniaze za pracovný zošit na ANJ k budúcemu školskému roku. Cena je 6,17 eur. Poprosím Vás, keby ste mi mohli poslať peniažky presne, aby nevznikol problém s vydávaním drobných centov. Ďakujem za pochopenie!

 

Zároveň chcem všetky deti pochváliť za pekné správanie, ktoré ukázali na výlete v Drahovciach. Niečo sme sa naučili a myslím, že aj Vás prekvapili malými darčekmi.

Na koncoročný školský výlet pôjdeme 14.6. do Galanty. Bližšie informácie ešte pridám aj sem na stránku a rovnako dostanú deti potrebné info aj na papieriku- napr.odchod, príchod, možnosti aktivít i sumu, ktorú budú mať priniesť.

 

Prajem pekný deň!

 

16.5.

Maminy, aj tatinovia, chcem sa Vám poďakovať za Vaše a tak trošku aj moje šikovné detičky! Veľmi som na všetkých mojich druháčikov pyšná, ako krásne zatancovali včera v programe ku Dňu matiek. Tá drina stála za to! Ďakujem za všetky milé ohlasy, aj napriek malinkým chybám, bez ktorých by to však nebolo ono. Veď sú to predsa deti! Dúfam, že sa Vám páčili aj Vaše podobizne. Naozaj sa deti snažili a vložili do tejto kresby kus svojho srdiečka!

 

Ešte raz, veľké ĎAKUJEM!

 

13.5.

OZNAM:

Poprosím rodičov, aby dňa 15.5. 2016 o 15:45 priviedli mojich šikovných druháčikov do školy, kde sa stretneme a spoločne pôjdeme do kultúrneho domu. Účasť všetkých detí je nutná, pretože chceme potešiť všetky maminy. :) Dúfam, že sa nám to podarí a ospravedlníte prípadné "chybičky krásy".

( dievčatá si prinesú biele tričko, farebnú sukničku a chlapci rifle a bielu košeľu- ak nemajú, môže byť aj inej farby)

 

Ďakujem za pochopenie!

 

 

3.4.

Milí rodičia, chcela by som pochváliť deti za prípravu zo slovenského jazyka, naozaj ma veľmi milo prekvapili a keďže bol aj pán riaditeľ na hodine, dostali pochvalu aj od neho. Po hodine mi však niektoré deti povedali,že sa trošku báli, ale nebolo na nich vidieť žiadny stres. :)

Na matematike sme robili zložené slovné úlohy, ktoré som deťom dala aj domov prerátať. Zároveň sa ospravedlňujem, čísla, ktoré som tam napísala boli pri počítaní s prechodom cez desiatku, čo sme samozrejme ešte neprebrali. Preto som žiakom povedala, že je dôležitý len postup, nie samotný výsledok. Nie vždy sa v slovnej úlohe ráta iba jeden príklad alebo nie vždy môže byť len jedna odpoveď. Zajtra budeme v slovných úlohách ešte pokračovať. Mnohým to išlo veľmi pekne a hneď pochopili, že jeden príklad a odpoveď niekedy nestačí.

Ešte sa Vám chcem veľmi pekne poďakovať, že Vy aj Vaše ratolesti ste si spomenuli na Deň učiteľov. Keďže toľko toho, čo som dostala nie je možné zjesť, chutnali sme spolu aj s deťmi. :) Ešte raz, veľmi pekne ďakujem a naozaj nás všetkých v triede to potešilo!

 

18.3.

Milé maminy!

Chcela by som Vás poprosiť, keby ste mi mohli v priebehu budúceho týždňa poslať fotku Vašej tváre- buď na moju mailovú adresu- monatko7@gmail.com alebo na usb kľúči. Fotku potom zväčším a budeme ju používať na VYV.  Veľmi pekne ďakujem!

 

Prajem Vám pekný a slnečný víkend!

 

7.3.

Milí rodičia, v dňoch 14. až 19. marca bude na škole prebiehať zber papiera. Papier treba nosiť zviazaný, kartóny samostatne. Pán školník bude k dispozícii ráno pred vyučovaním v čase od 7:00 do 7:30 a popoludní od 14:00 do 17:00. V sobotu je možné priviezť papier v čase od 8:00-12:00. Priebežné výsledky budú vyvesené vo vestibule školy. Ďakujeme za podporu :)

 

29.2.

 

Milí rodičia!

 

Dnešným dňom sa deťom máličko mení rozvrh, nakoľko bola prijatá nová sila a tým sa rozvrh musel pomeniť. Týka sa to iba niekoľkých hodín. Pozrite si preto prosím na stránke nový rozvrh. Zajtra nám zostáva všetko po starom.

 

Ďakujeme za pochopenie!

 

19.2.

Milí rodičia!

 

Dnes sme na Sjl opäť iba opakovali, resp.opravovali slová,ktoré včera deti dostali na hodine a zvyšok na moje prekvapenie si pekne doma dokončili,aj keď som nekázala. Preto sme sa slová  skúšali a už viacerí bez problémov vedia určiť kde aké i/y napísať.  Deti nedostali inú úlohu, len cvičiť podobným spôsobom, ako Vám čas cez prázdniny dovolí.

Na matematike sme písali z geometrie písomku, poslala som na ukážku domov.  Poprosím po prázdninách priniesť späť. Domácu úlohu nemajú.

 

Čítanie- článok od Hany Zelinovej- Mňau, mňau, mňau...

 

Okrem toho by som bola rada, keby si deti prečítali  cez prázdniny akúkoľvek rozprávkovú knižku cca 50 stranovú-vrátane obrázkov a napísali do čitateľského denníka- opäť,  čo sa im na knižke páčilo, čo nie na 1stranu + niečo k textu nakresliť.

 

Všetkým prajem pekné prázdniny, aby deti načerpali silu do ďalších dní v škole a pre lyžiarov veľa snehu a opatrnosti, nech sa v pondelok v zdraví stretneme!

 

 

12.2.

 

Milí rodičia!

Aj tento týždeň sme sa trápili s  písaním i/y, í/ý po tvrdých spoluhláskach. Niektoré deti ešte nemajú slová dostatočne zafixované, aj napriek tomu, že sa doma pripravujú a v škole stále dookola tieto slová používame, či už v slovných úlohách alebo písomných. Viem, je to pre žiakov ťažké a osobne považujem dané učivo za prvé náročnejšie. Doteraz sme mali učivá, ktoré prirodzene išli každému. Tu sa však stretáme s výnimkami, kedy je trošku problém pochopiť, prečo je v slove slimák, malinovka, líška a pod. mäkké i, hoci počujeme, že slabiku čítame tvrdo. Slová s li/ly si treba vizuálne osvojiť, každý na to potrebuje iný čas. Treba neustále čítať tieto slová, písať, diktovať, prepisovať, alebo doplňovať. V škole si slová často zvýrazňujeme- kde je rovnaký základ slova, aby pochopili, že aj odvodené slová sú s "y"- napr. lyžiar, lyže, lyžovačka, mlyn, mlynár,....

 

Dnes sme písali krátke písanie zo slov a slovných spojení, ktoré mali žiaci na domácu úlohu (všetky slová sme si spoločne skontrolovali, aby sa nikto nenaučil nesprávne). Dohodli sme sa, že keďže niektorým to ide trošku horšie do hlavy, tak písanie bude iba z prvých 4 riadkov. Dopadlo to už podstatne lepšie, aj keď niektorí sa hneď priznali, že sa neučili. Naozaj slová treba neustále čítať a pracovať s nimi, pretože iba takýmto spôsobom si to deti vizuálne zapamätajú. Pri krátkom písaní som deťom radšej diktovala, pretože pri doplňovaní si všetko hovoria tvrdo (pretože často hovoríme tvrdým nárečím) a všade napíšu potom "y". Ja som sa im snažila aspoň pomôcť tým, že napr. slovo malina som vyslovila mäkko, ako by sa malo. A naozaj aj väčšina detí potom napísala i.

 

Budúci týždeň sa budeme ešte tomuto javu venovať, pretože vidím, že niektorí sú bezradní. Preto Vás chcem poprosiť o trpezlivosť a neustále precvičovanie rôznym spôsobom. V druhej triede to je o to ťažšie, že žiaci ešte nemajú vedomosti o vybraných slovách ani vzoroch podstatných, či prídavných mien. Naozaj je to náročnejšie učivo, ktoré však bude neustále opakované celý tento rok a bude viesť k dosiahnutiu trvalých vedomostí.

 

1.2.

 

Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Jaslovské Bohunice oznamuje, že od utorka 2. februára 2016 bude škola opäť otvorená a vyučovanie bude prebiehať na prvom aj druhom stupni podľa bežného rozvrhu. Bez obmedzenia bude v prevádzke aj školský klub detí.


Žiakom, ktorí nedostali polročné výpisy známok v piatok, ich triedni učitelia rozdajú v utorok 2. februára 2016.

 

27.1.

Milí rodičia!

 

Štrajk pokračuje a viacerí z Vás mi písali, čo robiť doma s deťmi, aby zbytočne nevymeškávali. Nemusíte ísť dopredu s nijakým predmetom, pretože podľa informácií, množstvo detí chýba, čiže všetko budeme robiť spoločne v škole. Ak Vás však môžem poprosiť, skúšajte deti z básní a prózy, ktorú si vybrali na Hollého pamätník. Do polovice februára musí prebehnúť ako triedne, tak aj školské kolo. 

Zo SJL sme máličko popredu, z MAT verím, že všetko dobehneme, pretože nám bude chýbať iba časť z tohto týždňa. Ak by sa však deti nudili, bola by som rada, keby trošku počítali. A rovnako, aby v utorok nezabudli priniesť Danku a Janku + čitateľský denník. V ostatných vyučovacích predmetoch celkom pekne stíhame.

 

V utorok ja normálne nastúpim do práce, (dúfam, že mi to zdravotný stav už dovolí) a budeme pokračovať predpokladám v normálnom vyučovaní.

 

Prajem Vám veľa síl a ďakujem za pochopenie!

 

 

17.1.

Prosím všetkých rodičov, ktorí ešte neposlali báseň alebo prózu na Hollého pamätník, aby tak urobili do zajtra, aby sa ukážky stihli deti pekne naučiť.

 

Tento týždeň budeme písať polročné písomky z matematiky, slovenkského jazyka a literatúry a tiež diktát. Preto Vás chcem poprosiť, (deťom som o tom hovorila celý minulý týždeň) aby ste s nimi prelistovali z matematiky pracovný zošit 1 a zo SJL učebnicu.

 

Ďakujem a prajem krásny zvyšok nedele!

 

 

13.1.

Milí rodičia!

Chcela by som Vás poprosiť, aby ste spolu s deťmi vybrali nejakú báseň, alebo prózu na Hollého pamätník. Hovoreným slovom by mala mať ukážka okolo 5 minút. Bolo by fajn, keby sa v ukážke dal meniť hlas- čiže viac postáv a podobne, pretože je to potom zaujímavejšie a ľahšie sa bude aj deťom učiť. Prosím, pošlite mi do pondelka daný text , aby som ho mohla pozrieť. Na učenie následne budú mať deti asi 2 týždne.

 

Oznam:

V škole sa opäť vyskytli vši. Prosím Vás preto, aby ste priebežne deťom kontrolovali vlasy a v prípade výskytu, aby deti zostali doma do úplného odstránenia. Ďakujeme za pochopenie!

 

22.12.

 

Milí rodičia, milé deti!

 

Keďže začínajú prázdniny a deti sa ich nevedeli dočkať, nedala som žiadne domáce úlohy, treba aj oddychovať. Ak by sa však Vaše ratolesti veľmi nudili, bolo by fajn si sem-tam niečo prečítať (napr. Danku a Janku) alebo napísať, či vypočítať.

 

Včera sme mali krásnu besiedku! Chcem sa Vám všetkým poďakovať za vynikajúce občerstvenie a prípravu malého darčeka, ktorý každého potešil. Zároveň chcem ešte vyzdvihnúť deti, ktoré si doma nacvičili program. Bolo to naozaj úžasné a som šťastná, že mám také šikovné detičky v triede! Dúfam, že v budúcom kalendárnom roku (s Vašou pomocou) ešte popracujeme na správaní- k spokojnosti nás všetkých. :)

 

Prajem Vám všetkým prekrásne Vianoce, v kruhu tých, na ktorých Vám záleží a hlavne, aby ste si spoločne užili chvíle oddychu, pokoja a lásky, nech v zdraví vykročíte do roku 2016!

 

 

 

14.12.

OZNAM 1: V škole sa vyskytli vši, prosím rodičov, aby priebežne kontrolovali deťom vlasy. V prípade výskytu Vás prosím, aby deti zostali doma do úplného odstránenia "problému". Ďakujeme za pochopenie!

 

Oznam 2: Na rodičovskom združení sme sa spolu dohodli, že na "vianočnú besiedku" si deti medzi sebou budú žrebovať darček, ktorý bude zabalený tak, aby nebolo vidieť, čo v ňom je. Preto Vás prosím, aby ste spolu s deťmi nachystali darček v hodnote 1 euro, či už sladkosti alebo aj nejaký  vlastný výrobok, sošku, čokoľvek, len aby to bolo v hodnote 1 euro. Nech sa nestane, že budú deti sklamané, že jeden dal darček v hodnote 2,3,5 eur a dostal za 1 euro. Rovnako ak máte doma nejaké koledy, ktoré by deti mohli na pondelok zapožičať, budem Vám vďačná.

 

Zajtra 15.12. Bude písomka z MAT- počítanie do 30, Deťom som o tom hovorila. V stredu si napíšeme písomku na zopakovanie dvojhlások.

Pekný zvyšok dňa!

 

11.12.

Milí rodičia! Na základe rozhodnutia rodičov z rodičovského združenia z dňa 3.12. Vás prosím o zaslanie príspevku 2 € na zakúpenie ceny do tomboly na 40. ročník RODIČOVSKÉHO PLESU. Peniaze z vypredanej tomboly sa vrátia opäť deťom vo forme zakúpenia pomôcok pre školu alebo ako príspevok do školy v prírode, či na lyžiarsky výcvik a podobne. Príspevok je dobrovoľný, no rodičia, čo sa zúčastnili RZ súhlasili s touto formou. Na ďalšom rodičovskom združení Vás budem informovať o vyzbieranej sume, ako aj cene do tomboly, ktorá bude za peniaze kúpená. (Ak má niekto záujem poslať do tomboly aj inú vecnú cenu, len nás to poteší)

Vopred ďakujem!

 

Zároveň Vás chcem poprosiť, aby ste mi napísali buď na mail, alebo prostredníctvom slovníčka, či v pondelok- 21.12. ste ochotní poslať deťom na Vianočný večierok"  nejaké dobrôtky a približne čo, aby sa nestalo že z 15 detí prinesú 13 medovníčky. Môže to byť čokoľvek, čo urobí z bežného dňa vianočnú atmosféru. Ďakujem za Vašu pomoc!

 

15.11.

 

V piatok som žiakom rozdala knihy z knižnice- Gaštanka.  Na prečítanie knihy majú čas do 4.12.2015. Úlohou žiakov a tak trochu aj Vás, milí rodičia, bude založiť zošit- Čitateľský denník, v ktorom bude na jednej strane napísaný autor a dielo a ďalej maximálne na 1 stranu napísané čo ich na príbehu alebo knihe najviac zaujalo ( tu im môžete pomôcť sformulovať to, čo by deti chceli napísať). Na druhú stranu deti nakreslia niečo z príbehu. Verím, že budú čítať s radosťou a porozumením.

Prajem pekný zvyšok víkendu..

 

6.11.

Milí rodičia!

Dnes som deťom rozdala lístok- Súhlas zákonného zástupcu s uverejňovaním fotografií. Chcem Vás preto poprosiť, aby ste ho vypísali a obratom poslali späť.

Na hodine čítania sme si boli pozrieť knihy, ktoré sú v ponuke. Tie, o ktoré mali žiaci záujem, si zapísali do slovníčkov.  Prosím, pozrite si na internete, či by bola daná kniha vhodná aj podľa Vás pre dieťa, pretože knihy boli určené žiakom od 1.-9. ročník. Ak sa rozhodnete objednať knihu, pošlite peniaze čo najpresnejšie.

V prípade, že si chcete pozrieť celý zoznam kníh, kontaktujte ma mailom, pretože mi nejde pridať na stránku oskenovaný zoznam. Ďakujem za pochopenie!

 

19.10.

Milí rodičia!

Chcela by som sa veľmi pekne poďakovať Vám všetkým, ktorí ste dopomohli k tomu, aby sme mali dnes JABLKOVÝ DEŇ ešte sýtejší. Koláčiky, sušené i čerstvé jablká boli fantastické a myslím, že ani obed nikto nezvládol spapať celý. (v sekcii fotoalbum pridám neskôr aspoň dve fotky, pretože aj jablkovo oblečené deti som jednoducho musela odfotiť) :)

Aj keď sme sa dnes neučili klasicky, myslím, že sme si dosť zopakovali a Vaše deti mali z toho radosť.

Naďalej Vás však prosím, aby ste s detičkami doma trénovali na čas počítanie príkladov aj s prechodom cez 10 a už bez pomoci rozkladu, najlepšie aj bez pomoci prstov. Treba si zautomatizovať spoje, pretože pri väčšej písomke nebudú stíhať počítať. Dnes majú na DÚ zo strany 56 tri stĺpce. Na týchto stranách je množstvo príkladov, ktoré môžete spamäti trénovať.

Ďakujem veľmi pekne a prajem krásny zvyšok dňa!

 

16.10.

Milí rodičia!

Včera, aj dnes sme písali 5-minútovky z matematiky. Niektorí žiaci veľmi pomaly opisujú príklady a potom nestíhajú počítať. Prosím Vás teda, aby ste s nimi trénovali počítanie s prechodom cez 10 aj na čas a skúšať už bez rozkladu.

 

Dnes som Vám poslala ďalší lístok na vypísanie. Je to  dodatok k informovanému súhlasu, nakoľko v tom, čo ste už podpisovali, došlo k technickej chybe. Prosím obratom podpísať a priniesť.

Zároveň prosím tých, ktorí neposlali späť návratku z krúžku anglický jazyk (bol predstavený na plenárnom rodičovskom združení), aby ju rovnako poslali v pondelok. Potrebujeme zistiť predbežný záujem/ nezáujem o krúžok. Ak nechcete, aby ho Vaše dieťa navštevovalo, aj tak ho vypíšte a pošlite so zápornou odpoveďou. Ďakujem veľmi pekne!

 

Oznam: V pondelok budeme mať v triede DEŇ JABLKA- ak by mali deti možnosť, nech sa oblečú do farieb jablka (aspoň tričká), nie je to však povinné. Každý žiak si má priniesť na desiatu jablko, prípadne ak cez víkend budete robiť nejaký koláč s jablkami, tak len pre svoju potrebu.

Ďakujem za trpezlivosť a prajem krásny, aj keď asi upršaný víkend.

 

8.10.

Milí rodičia, prosím Vás, pošlite peniaze na ZRPŠ! Na plenárnom rodičovskom združení sa odsúhlasila suma 10 eur. Peniaze zbiera pani Drgoňová, alebo ich môžu deti priniesť mne. Ďakujem veľmi pekne!

 

28.9.

OZNAM: 1.10. sú deti z obeda odhlásené, preto prosím o dostatok desiatej na celý deň.  Zároveň Vás prosím o podpísaný súhlas, či Vaše dieťa ide do ŠKD alebo môže ísť po návrate z divadla domov (samostatne/s doprovodom). Súhlas mi odovzdajte maximálne do stredy.  Ďakujem!

 

Dnes sme mali účelové cvičenie, deti si vyskúšali u deviatakov v stanovištiach rôzne disciplíny a určite sa niečomu novému naučili. Neskôr sme išli na vychádzku do parku, kde niektorí zbierali gaštany a hlavne listy, ktoré budeme potrebovať zajtra na VYV. (aj farebné, aj zelené) Rovnako, ak máte doma rolky z toaletného papiera alebo kuchynských utierok, nech si deti prinesú.

 

26.9.

Oznam:

V pondelok budú mať žiaci 1.-5. hodinu účelové cvičenie v prírode. Preto treba prísť športovo oblečení, priniesť dostatok jedla, pitia.

V prípade nepriaznivého počasia budeme v priestoroch školy. Ak žiaci majú, nech si prinesú jednoduché spoločenské hry vhodné pre ich vek.(prosím rodičov, aby uvážili, čo je/nie je vhodné priniesť do školy, pretože budú za svoje hry aj zodpovední)

Ďakujem a prajem krásny víkend a hody!

 

20.9.

Milí rodičia, ak máte možnosť, prosím nech si v utorok deti prinesú akúkoľvek nepotrebnú farebnú vlnu na VYV. 

 

17.9.

Zajtra budeme písať pravopisné cvičenie (4 vety - diktované)

 

Oznamy:

Kto mi nepriniesol Vzdelávací poukaz spolu s krúžkami, ktoré si dieťa vybralo, prosím, pošlite ho zajtra.

Zároveň do zajtra s 2 eurami na divad.predstavenie (alebo 2 poukazy) prosím priniesť aj kópiu preukazu poistenca.

Dnes sme dostali do triedy prihlášky do tenisovej školy. Ak by mal niekto záujem, napíšte mi do slovníčka a prihlášku vám pošlem.

14.9.

Dňa 1.10.2015 sa žiaci 1-4 ročníka zúčastnia divadelného predstavenia s názvom Mio, môj Mio. Je to rytiersky príbeh o pravde a odvahe sprevádzaný hud. nástrojmi. Divadelné predstavenie bude na Novej scéne v Bratislave. Vstupné do divadla je 2 eurá alebo 2 kult.poukazy. Odchod autobusov z Jaslovských Bohuníc bude o 8:00. Predpokladaný príchod upresníme.

Preto prosím priniesť v priebehu tohto týždňa ofotený preukaz poistenca, informovaný súhlas (včas dodám) a peniaze na vstupné.

 

8.9.

Prosím priniesť všetky zošity, ktoré sme si vypisovali, vrátane malého čistého a malého štvorčekového.

Sú to zošity: Slovenský jazyk, Krátke pís., Diktáty, Čítanie, Päťminútovky, Prírodoveda, Matematika, Anglický jazyk.

Do žiackej knižky som písala deťom, aby priniesli peniaze ( niektorí ešte za poistné 1,30 eur) a za školský časopis, ktorý budeme využívať na hodinách čítania ako doplnkovú literatúru. Suma za časopis na celý šk. rok je 8 eur.

Od budúceho týždňa budeme mať povinnú triednickú hodinu. Táto bude realizovaná každý utorok 5.vyučovaciu hodinu. Deťom bude teda v utorok končiť vyučovanie o 12:00.

 

7.9.

Prosím rodičov, aby zajtra poslali (podľa možnosti presne) 1,30€ na poistné. Celková poistná suma je 1,50€, škola hradí 0,20€. Ďakujem! 

 

Zajtra triednická hodina nie je, žiaci končia 4.hodinou.

 

Milí rodičia!

Prosím Vás, aby si deti obalili všetky zošity a knihy, od zajtra sa začíname učiť podľa rozvrhu. Rovnako Vás chcem požiadať o doplnenie pomôcok, ktoré deťom chýbali- každému, čo chýbalo, som písala do slovníčka.

Niektorí rodičia sa ma pýtali na rozvrh, kedy bude SJ a čítanie: Každý deň máme SJ a v pondelok, stredu a piatok, (keďže máme 2x SJL), je jedna hodina z toho čítanie. Čo sa týka rozvrhu, ešte bude asi jedna zmena, musíme mať každý týždeň aj triednickú hodinu, ktorá bude bývať v utorok-5.hodinu. Zajtra ešte upresním, či bude 1. triednická už v utorok.

 

Ďakujem a prajem pekný zvyšok víkendu!